Juha Huovinen
Nov 21, 2012

CIO kilauttaa klubikaverille

Mikä mielikuva sinulle tulee ”CIO Clubista”? Sikarinsavuinen jugend-sali, jossa ansioituneet tietohallintojohtajat lukevat arvostetun tutkimusyhtiön raportteja ja kertovat toisilleen kuulumisia toimittajien strategiapäiviltä.Tämä mielikuva voi joko pitää paikkansa tai sitten ei.

Se nähdään torstaina 15. päivänä marraskuuta, kun joukko eturivin tietohallintojohtajia kokoontuu sopimaan CIO Club -toiminnasta. Uskoisin, että tavoitteena on hieman dynaamisempi ja modernimpi toiminta kuin tuo sikarinsavuinen mielikuva.

CIO Clubin tavoitteena on edistää tietohallintojohtajien yhteistyötä; muodostaa verkosto, jossa sparrataan toisia ja saadaan sparrausta aina tarvittaessa. Sen tavoite on varmistaa jokaiselle vähintään yksi klubikaveri, jolle kilauttaa kun on tarve saada toisen mielipide.

Klubilaiset kokoontuvat muutaman kerran vuodessa yhteisesti suunnitellun ohjelman ääreen ilman pakollisia toimittajatapaamisia.

CIO Clubin keskusteluita ja kohtaamisia käydään myös sosiaalisessa mediassa. Se on moderni ja tehokas tapa käydä vuoropuhelua isolla tai pienellä joukolla myös kiireisen työn ohessa.

Nämä ovat niitä uudenlaisia tapoja, joita menestyvät tietohallinnot soveltavat jo omassa toiminnassaan.

CIO Clubin promoottorina toimii ICT Standard Forum, jonka tehtävänä on edistää tietohallintojen toimintamallien ja yhteistyön kehittämistä. Tavoitteena on tehdä Suomesta ict-johtamisen kärkimaa ja Tietohallintomallista yhteiseurooppalainen menetelmä.

(julkaistu aikaisemmin CIO.fi-sivulla)

Ota yhteyttä Bisnesteknologiamalli PDF

Haluatko tietää lisää Bisnesteknologiamallista ja sen soveltamisesta käytännössä? Ota yhteyttä.